Hur lång tid tar SEO?

Ett av de allra vanligaste felen man gör när man börjar med SEO är att inte ha tillräckligt med tålamod. SEO tar tid och det ska ta tid för att det ska vara hälsosamt.

Vi brukar prata om att ett bra SEO-arbete tar 9-12 månader. Det är förstås väldigt olika från sajt till sajt och det beror dessutom en hel del på vad som hänt med sajten tidigare. Är det en alldeles ny sajt så behöver det ta så lång tid som bara är möjligt, en äldre sajt med historik och auktoritet sedan tidigare kan få gå fortare.

Det är skillnad på vilka delar som görs. On Page SEO kan ge resultat väldigt snabbt om det sedan tidigare finns auktoritet i sajten medan länkbygge måste få ta tid. 

Om du stressar på din SEO är det något som faktiskt kan skada, ett allt för hastigt arbete kommer nästan ofelbart leda till bekymmer med positionerna och kan på sikt skada din sajt. Särskilt när det gäller länkbygge. En av de starka varningsflaggorna är en sajt som haft alldeles för snabb tillväxt av länkar, oavsett om det är helt organiskt eller om du själv ligger bakom. Därför vill jag än en gång trycka på det: Låt din SEO ta tid.

3 jun 2017

Go back to top