Branschundersökning SEO-branschen

SEO-branschen skriker efter folk, det är rubriken på vår pressrelease om vår branschundersökning för SEO- och SEM-branschen. 80% har blivit erbjudna nytt jobb under senaste året.

Vi skulle vilja att du som läser det här och som arbetar inom marknadsföring i sökmotorer på ett eller annat sätt tar dig tiden att fylla i vår enkät

Vi har gjort en undersökning i branschen och i skrivande stund fått in 58 svar. Den absoluta majoriteten av dessa har under det senaste året fått erbjudande om nytt jobb. Det stämmer dessutom väl med vår bild av konkurrensen om medarbetare. 

Det byts jobb en hel del och många arbetsgivare vill växa snabbare än vad det tillkommer nya sökmotoroptimerare. Ofta är det dessutom så att man måste vara etablerad som en god arbetsgivare för att kunna attrahera den rätta kompetensen. Vi på Brath har, som bekant, satsat alldeles ovanligt mycket på det och en av anledningarna är just att vi vill kunna rekrytera de allra bästa. Det har lett till sådant som att vi har våra välkända 6 timmars arbetsdag, något som vi lanserat i svenskt näringsliv. 

8 maj 2017

Go back to top